Universitetsbiblioteket är ett nav under Almedalsveckan

30 juni 2023

Almedalsbiblioteket, foto av Magdalena Björnsdotter

Almedalsbiblioteket, fotograf: Magdalena Björnsdotter

Årets Almedalsvecka är i full gång och under torsdagen genomfördes mer än sjuhundra event. På plats i Visby finns cirka trettiotusen besökare och med universitetsbibliotekets placering i Almedalsbiblioteket blir vi en knutpunkt för många av dessa.

Vi genomför tillsammans med läns- och folkbiblioteket författaraftnar med Natur och Kultur förlag samt seminarier med Biblioteksbladet. Samtidigt är vi som alltid öppna för vår primära målgrupp, studenterna som också ser fördelar med att använda biblioteket som utgångspunkt för sitt engagemang i politikerveckan.

Uppsala universitet Campus Gotland deltar genom att arrangera ett antal seminarier med utgångspunkt i olika samhällsfrågor där akademins perspektiv får möta andra aktörers frågeställningar och utmaningar. Universitetets representanter medverkar också i seminarier och debatter arrangerade av andra aktörer samt deltar i olika former av nätverkande på arenor som uppstår under Almedalsveckan. Läs mer om programmet https://www.uu.se/almedalen