Nytt Open Access-avtal med Elsevier

5 december 2019

Ett nytt avtal med det vetenskapliga förlaget Elsevier har förhandlats fram. Avtalet innebär att du som forskare eller student vid Uppsala universitet återigen kan läsa drygt 2 000 vetenskapliga tidskrifter från Elsevier med start inom de närmsta dagarna. Från årsskiftet kan du som forskare även publicera dig Open Access utan extra kostnad i förlagets tidskrifter.

Avtalet innehåller:

• Science Direct Freedom Collection (ca 2000 tidskrifter)
  • Cell Press 14 hybridtidskrifter (14 tidskrifter)

Endast artiklar som skickats in till förlaget efter den 1 januari 2020 omfattas av avtalet. Avgifter som har att göra med den tryckta tidskriften, t.ex. page charges eller color charges, omfattas inte av avtalet.

Mer information om hur du går tillväga för att publicera dig Open Access i Elseviers tidskrifter kommer innan att avtalet börjar gälla den 1 januari 2020.

Läs mer om avtalet

Läs mer om övriga kostnadsfria och rabatterade publiceringsavgifter vid Uppsala universitet

För frågor, kontakta Fråga biblioteket.