Studentguider till utställningen på Carolina Rediviva sökes

5 juni 2019

Vi söker ca 5 guider för visningar av utställningen på Carolina Rediviva. Arbetet består av att vid behov göra visningar för bokade grupper i utställningen som öppnar 14 juni. Utställningen har en permanent del som består av ett urval ur bibliotekets samlingar, med bl a Silverbibeln och Carta Marina. Det kommer också att finnas varierande tillfälliga utställningar.

Vi söker studenter som är intresserade av äldre böcker, bibliotek, historia, kulturhistoria, idéhistoria, medicinhistoria eller andra liknande ämnen och teman. Lämplig studiebakgrund är till exempel studier vid institutionen för ABM, litteraturvetenskap, historia, idé- och lärdomshistoria och konstvetenskap, men även andra ämnesbakgrunder kan vara relevanta. Det kommer att arrangeras en kort utbildning veckan innan midsommar med orientering i utställningens teman och bibliotekets organisation och historia. Du förväntas kunna delta i den utbildningen. Visningar kan ske så snart utbildningen är genomförd.

Ett krav är att kunna guida på svenska. Det är meriterande att ha erfarenhet av arbete som guide, samt att även kunna guida på engelska eller andra språk.

Anställning sker per tillfälle och timersättning och eventuellt OB-tillägg utgår enligt avtal.

Om du går vidare i urvalet kommer intervjuer att ske någon gång vecka 24 och 25. Anmäl intresse genom att skicka en kort presentation och CV senast 12/6 till 
lina.eriksson@ub.uu.se  

Frågor besvaras av Annika Windahl Pontén, Annika.Windahl_ponten@uadm.uu.se