Nytt Open acess-avtal för publicering med Cambridge University Press

14 januari 2019

Från den 1 januari kan du som forskare vid Uppsala universitet publicera dig Open Access utan avgift i Cambridge University Press hybrid- och rena OA-tidskrifter. Via bibliotekets avtal med förlaget är publiceringsavgifterna redan betalda för alla forskare vid universitetet.

I avtalet ingår obegränsad Open Access-publicering i såväl rena OA-tidskrifter som prenumerationsbaserade tidskrifter, samt läsrättigheter till cirka 400 tidskrifter i CUP Full Collection. Avtalet är ett nationellt så kallat ”Read & Publish”-avtal och utöver Uppsala universitet har 31 andra svenska lärosäten och myndigheter valt att gå med.

Här kan du läsa mer om detta och andra avtal som ger kostnadsfri och rabatterad publicering i Open Access-tidskrifter