Prislista för digitalisering

För beställning av ett helt tryckt verk via tjänsten eBooks-on-demand (EOD) gäller särskilda uppgifter om pris och leverans, se eBooks on Demand (EOD)

Digitala kopior

När du beställer digitala kopior från universitetsbiblioteket levererar vi vanligen följande:

  • TIFF 400-800 ppi (passar för tryck, t.ex. publicering i bok)
  • PDF 200 ppi (samlar flera sidor i samma fil och underlättar läsning/bläddring)

Vid andra önskemål och större beställningar eller projekt bör du kontakta biblioteket för att få en korrekt uppgift om pris och leveranstid.

Digitala kopior: Pris/sida Startavgift
Enstaka sidor ur böcker och handskrifter. Även verk som omfattar totalt 1-4 sidor, tex bilder, brev och kartor. 20 SEK 100 SEK
Hela verk som omfattar 5 sidor eller mer, tex en handskriftsvolym eller ett fotoalbum. 5 SEK 100 SEK
Hela böcker tryckta före 1920
via eBooks on Demand (EOD)
3 SEK 100 SEK
Extraordinärt material
(större än A1, extra känsligt eller tidskrävande material)
100 SEK 100 SEK

Priset gäller alltid per sida, men leverans kan ske som uppslag om så önskas och om det är möjligt att producera med hänsyn till originalmaterialets kondition.

Leverans

Digitala filer levereras via e-post. Du får ett e-postmeddelande med en länk till de nedladdningsbara filerna. Om materialet är upphovsrättsskyddat kommer biblioteket att erbjuda dig leverans på papper för 5 SEK/sida.

Normal leveranstid är 5-10 arbetsdagar. Efter överenskommelse och mot en expressavgift på 100% prispåslag/objekt kan du få din leverans snabbare än 5 arbetsdagar.

Betalning

Betalning kan ske med betalkort/kreditkort eller faktura. Faktura skickas med e-post. Vid kortbetalning får du ett e-postmeddelande med en länk till en säker betalningstjänst.

Senast uppdaterad: 2022-03-24