Workshop om digitala riksdagstryck

  • Date: –16:00
  • Location: Engelska parken 2-0024
  • Lecturer: Lotta Åberg Brorsson, Karl Berglund
  • Organiser: Uppsala universitetsbibliotek
  • Contact person: Karl Berglund
  • Workshop

Vill du veta mer om olika typer av riksdagstryck? Vill du veta hur man söker i de digitala samlingarna och utför enklare storskaliga analyser med hjälp av Riksdagens öppna data? Varmt välkommen till denna halvdagsworkshop, som UUB anordnar i samarbete med Riksdagsbiblioteket (RB).

Använder du dig av riksdagstryck i dina studier eller i din forskning? Vill du veta mer om vilka typer av dokument som uppstår i riksdagens arbete och hur dessa strukturer har förändrats? Vill du lära dig att söka i de digitala samlingarna och utföra enklare storskaliga analyser med hjälp av Riksdagens öppna data?

I så fall är du varmt välkommen till denna halvdagsworkshop, som UUB anordnar i samarbete med Riksdagsbiblioteket (RB).

Upplägg:

13.15–14: Genomgång av de olika typerna av riksdagstryck – var i beslutsprocessen de uppstår, vilken funktion de har, hur man hittar dem/i dem. Fokus på enkammartiden (1971–) och tvåkammartiden (1876–1970). (RB)

Kaffepaus

14.15–15: Genomgång av de olika sökgränssnitt som finns för Riksdagstryck, hur man laddar hem dataset och hur man gör enklare kvantitativa analyser. Fokus på enkammartiden (1971–) och tvåkammartiden (1876–1970). (UUB)


Bensträckare
 

15.15–16: Praktisk övning där deltagarna får ladda hem dataset och göra egna analyser, med stöd av bibliotekarier från RB och UUB.

Workshopen är öppen för forskare, doktorander och masterstudenter vid UU.

Anmäl dig här 

Begränsat antal deltagare.