Carolinashoppen

OBS! Carolinashoppen stängd under ombyggnaden 2017-2019. En del föremål säljs under tiden i servicecentret i Universitetshuset.
Uppsala universitetsbibliotek har en innehållsrik presentshop som ligger i entréhallen på Carolina Rediviva. Där kan man hitta ett varierat utbud av böcker, utställningskataloger, affischer, presentpapper och en stor mängd vykort.

Där säljs också fina presentartiklar som anteckningsböcker, brickor, glasunderlägg, miljömärkta tygkassar, CD-skivor, smycken och putsdukar för glasögon, telefon eller surfplatta.

Carolinashoppen har samma öppettider som Carolina Rediviva.

Motiven till alla produkter är hämtade från de innehållsrika samlingarna av handskrifter, musikalier, kartor och bilder samt från de stora samlingarna av äldre tryckt material som finns i biblioteket.

För närvarande finns ett par produkter till försäljning även online: reproduktioner av två av universitetsbibliotekets mest kända klenoder; Carta Marina som är en karta över de nordiska länderna från 1539 och Mexiko-kartan, en handritad karta på pergament  över staden Mexico City från ca 1550.

Beställ kartor från Carolina Rediviva